SCĂRILE LUI VODĂ

SCĂRILE LUI VODĂ

Nu departe de Valea Milcovului, si de Pensiunea Tara, la izvoarele Narujei, in pitorestii munti ai Vrancei se afla piscul cunoscut cu numele de scarile lui Voda

Iata ce spune legenda:

În mijlocul munţilor Vrancei, spre fundul apei Năruja, se află piscul cu numele „Scările lui Vodă”. Povestea spune că, în timpurile vechi, Ştefan cel Mare rătăcind prin codri cu o ceată de ostaşi, a ajuns în Golul Verdelului, într-o poiană mare şi frumoasă, unde ceata marelui voievod se puse de se hodini.
Dar Vodă, având nevoie să cerceteze cit mai bine împrejurimile, pentru a şti în ce loc se află şi a nu se trezi înconjurat fără de veste de duşmani, se gândi ca să se urce pe creasta muntelui Pietrosul, cel mai înalt vârf din apropiere şi care se ridică chiar în faţa poienei unde poposiseră.naruja
Şi fiindcă muntele era stâncos şi coasta din cale afară de povârnită şi prăpăstioasă, oştenii au săpat nişte trepte pe zarea piscului, până ce Vodă şi ai săi s-au putut ridica în vârf. De aici, au pornit cu toţii încotro i-or fi îndreptat ochii şi mintea. Poate spre o nouă biruinţă, pe care numai iscusinţa şi destoinicia fără margini a marelui Ştefan se învrednicea s-o câştige, în acele vremuri, cu arcaşii săi, puţini la număr, dar voinici şi meşteri la luptă.
De atunci, piscului acesta i-a rămas, până în zilele noastre, numele de „Scările lui Vodă”, iar pe ici, pe colo, se mai văd şi acum treptele săpate de ostaşii lui Ştefan.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright 2015