Degustari de vinuri la Beciul Domnesc …

Degustari de vinuri la Beciul Domnesc …

Crama BECIUL DOMNESC a fost construită în secolul XIV, în timpul domniei lui Ştefan cel Mare. Această construcţie unică ce ne aminteşte de gloria vremurilor de demult, a devenit monument din patrimoniul mondial UNESCO.

În secolul al XVIII-lea, Podgoria Odobestilor era socotita cea mai mare din amândoua Principatele Române, producând mai mult vin decât toate podgoriile tarii. Aici, pe o suprafata de circa 300 de hectare, se întindeau si viile domnesti ale lui Dabija, Caragea si Mihail Sturza, precum si cramele din piatra. Una dintre acestea – si anume Beciul Domnesc – a fost zidita între anii 1834-1839 de catre domnitorul Mihail Sturza, din piatra adusa de pe râul Milcov. Pisania de deasupra intrarii mentioneaza ca beciul apartine”stapânitorului print al Moldovei Mihail Sturza v.v.anul 1839 prin supusa sluga lucrat m(e)d(elni)cer Asanache Pamfil” . Pisania este timbrata de stema Moldovei (capul de bour) încadrata de struguri.

Conform site-ului Vincon Vrancea, proprietarul cramei, Beciul Domnesc poate vizitat in cadrul unei degustari de vinuri…http://www.vincon.ro/crame/crama-beciul-domnesc/

SURSA  www.vincon.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright 2015