Calatorie gastronomica
- On noiembrie 24th, 2014
- By Pensiunea Tara
- Tags No Tags
Ziua de sambata a fost, cel putin in prima ei parte, o zi de practica gastronomica la Pensiunea Tara. Care insa a respectat perioada de post prin care trecem. Fiecare din noi (subsemnatul, Cornelia si Vrancioaia) și-a ales un preparat la care a fost chef, ceilalți doi fiindu-i ajutori.
Vrancioaia a început cu specialitățile sale: pâine făcută in casa (alba si neagra), plăcintă cu dovleac si nuca. M-am băgat la ajutor pentru ca îmi place aluatul, îmi place să-l frământ si, pana la urma, îmi plac si pâinea de casa, si plăcințelele. Am frământ o pâine neagra care a ieșit foarte gustoasa cu semințe de in, de floarea soarelui si de chia.
Cornelia a pregătit un fel de conserve de iarna cu gogoșari, ulei, oțet, zahar, sare, piper, dafin,cimbru si suc de roșii. A iesit ceva bun care va fi un deliciu alaturi de o tocăniță, o friptura sau altele. Am dat si aici ajutor la mărunțirea gogoșarilor, lucru meticulos si care cere răbdare.
Cand mi-a venit randul am onorat dezlegarea la peste cu cu doi șalăi la cuptor cu lămâie, roșii, usturoi si ulei de măsline. Trebuie sa recunosc ca i-am lăsat cam mult la cuptor si cand i am scos nu mai reușeau sa se mențină întregi. Dar pana la urma au fost gustoși desi mărturie pentru asta nu pot depune decât eu si Prințesa, pisica pensiunii, mare iubitoare de peste