Bucataria Tarei in focurile Craciunului

- On decembrie 24th, 2014
- By Pensiunea Tara
- Tags No Tags
Ca in toate casele crestinesti, nu cred ca va surprindem daca va spunem ca ne-am pregătit si noi, gazdele de la Pensiunea Tara, sa întâmpinăm Nașterea Domnului in acest an 2014. Atât sufleteste, dar si gastronomic așa cum le sta bine unor gazde. Deja in bucătărie putem vorbi de echipa Vranciaoiei care a început sa semene a echipa.
Am picat inițial la mărunțit cartofii si legumele fierte, menite a se metamorfoza intr-o salata a la russe. De aici am ajuns la maioneza. Cornelia a zis ca trebuie sa o fac handmade ca sa aibă suflet si mărturisesc i-a reușit. Am frecat la maioneza pana mi-a mâncat sufletul…Vrancioaia a făcut niste supersarmale vegane in frunza de potbal. Daca au fost bune? La dejun le-am gatat. 40 de sarmalute le-am terminat in 5 inși. Sa fie primit!
Cornelia a meșterit un desert. Nuci umplute cu crema de ciocolată. Apoi m-a ajutat pe mine, care intre timp, am terminat maioneza si am incorporat-o in salalta a la russe. Adică a ornat frumos preapratul. O alta parte din maioneza a mers intr-o salata de țelină. Am făcut o pauza si am mâncat ceva dulce. Scutecele Domnului un deset cu miere si nuca care mie unuia îmi place foarte mult si e ușor de făcut.
A urmat partea a doua, cu Vrancioaia făcând deja obișnuitele plăcinte. De data asta cu brânză. Apoi a început examenul. Eu si Cornelia trebuia sa executam un cozonac. Cred ca in urma examenului am fost avansat de la ajutor de bucătar la…prim ajutor de bucătar (si singur). Meserie grea, domnule! Nu ca cea de broker…
Catalin