Calatorie gastronomica in Vrancea: Rulada Buciumul Vrancioaiei

Calatorie gastronomica in Vrancea: Rulada Buciumul Vrancioaiei

Gastronomia vrâncenească poartă pecetea locului în care s-a născut. Mâncărurile spun povești și poartă gustul bucătăriei vechi de câteva sute de ani. Indiferent dacă intri în casa unui vrâncean de la munte sau a unuia cu o curte de oraș, n-ai să pleci niciodată fără să fii omenit cu un vin aromat și o mâncare sățioasă. În egală măsură creativi în bucătărie, vrâncenii au născocit un fel de mâncare muzical! Este unul dintre puținele care reprezintă o unealtă de cântat și care a fost prezentat la foarte multe competiții interne și internaționale. Preparatul are forma buciumului Vrâncioaiei.
Este cules din zona Vrâncioaiei. Este un preparat deosebit umplut cu costiță de porc si caș proaspat. Are forma buciumului. Se servește la mese de sărbătoare, la mese de familie.
Și se mănâncă înmuiat cu acritură făcută în gospodărie, cu castraveți murați ținuți în beciurile vrâncenilor și gogoșari, toate menite să dea savoare in plus mâncării. Tradiția culinară vrâncenească are, ca toate celelalte, câteva secrete care fac mâncarea greu de reprodus în bucătăria modernă


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright 2015